Sportuojantis vilkiko vairuotojas paneigia stereotipus

Kuomet išgirstame frazę "vilkiko vairuotojas", įsivaizduojame apkūnų dėdę, mėgstantį valgyti burgerius ir nemėgstantį daug judėti, vairuojantį ką nors iš https://www.truckfind.lt. Tačiau iš tiesų vilkiko vairuotojai, kaip ir kiti vairuotojai ar žmonės, dirbantys sėdimą sąlygą, gali pasistengti labiau ir pasirūpinti savo sveikata bei mityba.

Dažniausiai vilkikų vairuotojai palaiko ne itin sveiką gyvenimo būdą

SunkvežimiaiNors pati auto technika https://www.truckfind.lt/specializacijos/komunaline-technika yra pažangi ir galinti daug nuveikti, tačiau vilkikus vairuojantys vyrai gali lengvai pasiduoti norui gyventi nesveikai: riebiai užkandžiauti pakelėse ir visai nejudėti. Dažniausiai tai ir lemia prastesnę vilkikų vairuotojų sveikatos būklę, kad valgomi riebūs užkandžiai ir labai mažai judama.

Susiimti įkvėpė kolegos sveikatos būklė

Tačiau vilkiko vairuotojas Tomas dabar rodo pavyzdį, kad galima ir tokį darbą dirbti, ir būti sveiku. Jis netgi skinasi kelią sporto pasaulyje, fitneso sporte, kur rodomas gražus, atletiškas kūnas. Kas paskatino Tomą taip pakeisti gyvenimo būdą? Juk vos prieš kelis metus jis buvo tiesiog eilinis vilkiko vairuotojas, nejudantis ir valgantis viską iš eilės. Kaip pats sako, Tomui didelį įspūdį padarė tai, kad kolega staiga būdamas dar gana jaunas vyras labai susirgo ir net atsidūrė ant operacinės stalo – teko atlikti tam tikras procedūras dėl širdies sveikatos. Antsvoris jau buvo tuo metu tikrai nemažas ir neliko ką kaltinti, kad sveikata negera – visi žinojo, kad kaltas nesveikas gyvenimo būdas. Tai paskatino ir Tomą pakeisti požiūrį ir įpročius, kad nenutiktų, kaip kolegai.

Ėmė sveikai maitintis ir kelyje

Skaityti toliau: Sportuojantis vilkiko vairuotojas paneigia stereotipus

Kuo svarbios skirtingos automobilių šviesos?

Vargu ar žinote, kuo skiriasi d1s xenon nuo kito modelio šviesų. Tačiau svarbiausia žinoti, kuo skiriasi savo funkcijomis pagrindinės šviesos ir žibintai kiekviename automobilyje. Apžvelkime svarbiausius skirtumus.

Trumpieji žibintai

D1s xenonPuiku, jeigu mašinoje veikia 5dv 008 290-00 modelio lemputės. Reikėtų su savimi turėti kai kurių atsarginių dalių automobilyje, taip pat ir lempučių. Trumpieji žibintai ir dienos šviesos – tai, kas yra reikalinga tiek matomumui pagerinti, tiek pranešti apie save kitiems eismo dalyviams. Tai reikšminga ir reikalinga, niekas be to neišsivers. Dabar naujesni automobiliai turi vadinamąsias dienos šviesas, su kuriomis galima važiuoti dienos metu nejungiant trumpųjų žibintų. O trumpuosius žibintus įsijungiame nuo saulėlydžio iki saulėtekio. Tai šviesos, kurios leidžia būti matomiems tamsoje, taip pat jos apšviečia pagrindines kelio zonas, kad būtų galima matyti viską.

Ilgieji žibintai

Keliones tamsoje labai palengvina ilgojo nuotolio žibintai. Tik su jais galima važiuoti ir tikėtis, kad geriau matai kelią nei įprastai. Ilgojo nuotolio žibintai leidžia važiuoti kur kas saugiau, su jais patogiau naktį ir važiuoti per miškus, nereikia bijoti, kad nepamatysi kokios stirnos ar kažkokio kito gyvūno, eismo dalyvio, kliūties. Tačiau Ket griežtai reglamentuoja, kada būtina tolimuosius žibintus persijungti į artimuosius. Tai reikalinga dėl to, kad priešingu atveju būtų akinami kitų transporto priemonių vairuotojai. Apakinti jie nematytų kelio ir tiesiog pakliūtų į avarines situacijas. Taigi, ilgieji žibintai turi būti naudojami protingai. Pajutus, kad esate akinami, reikėtų įjungti avarinės šviesos signalizaciją, apie kurią pakalbėsime netrukus, o ne siųsti atgalinį tokį pat akinantį signalą, nes tai gali sukelti rimtą avariją.

Avarinė signalizacija

Skaityti toliau: Kuo svarbios skirtingos automobilių šviesos?